Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais NBA basketbolists Deniss Rodmens esot dzīvus redzējis Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna tēvoci un bijušo draudzeni, kuri saskaņā ar pasaules mediju izplatīto informāciju pagājušā gada attiecīgi augustā un decembrī tika sodīti ar nāvi.

Kā Rodmens pastāstījis intervijā izdevumam "DuJour", abi "mirušie" stāvējuši sportistam blakus, kad viņš šī gada janvārī bija devies draudzīgā vizītē uz Ziemeļkoreju.

"Par Ziemeļkoreju var teikt visu, kas vien ienāk prātā, un cilvēki tam ticēs. Pēdējo reizi, kad es tur biju, pasaulē runāja par šo nāvessodu, bet es šiem abiem cilvēkiem stāvēju blakus," paziņojis Rodmens.

Tāpat sportists izdevumam stāstījis, ka Kims Čenuns vēlas tikties ar ASV prezidentu Baraku Obamu, lai ar viņu pārrunātu Ziemeļkorejas kodolprogrammu.

Basketbolists arī paskaidrojis Ziemeļkorejas līdera pozīciju attiecībā uz kodolieročiem: Ziemeļkoreja ir maza valsts, kurai kodolieroči ir nepieciešami, lai aizsargātu sevi no iespējamās agresijas. Pats Kims nevienu "bombardēt" nevēlas.

Vēl vairāk - pēc Rodmena vārdiem, Phenjanai neesot nekāda naida pret amerikāņiem un viņi vēloties abu valstu sadarbību, tikai ar tādu noteikumu, ka ASV ievēros iepriekš parakstītās vienošanās.

Jau ziņots, ka pēc vairākām vizītēm Ziemeļkorejā Deniss Rodmens un Kims Čenuns esot kļuvuši par labiem draugiem. Tiesa, Rodmena pēdējā ciemošanās šajā valstī tika atcelta, jo viņš kādā ASV klīnikā sāka ārstēties no alkoholisma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!