Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama Normandijā neplāno atsevišķas tikšanās ne ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ne ar citu valstu līderiem, paziņojusi Baltā nama Nacionālās drošības padomes oficiālā pārstāve Ketlīna Heidena.

Tiek plānots, ka par godu sabiedroto armijas izsēdināšanas Normandijā 70. gadadienai Francijā 6. jūnijā ieradīsies gan Putins, gan Obama, un šī būs viņu pirmā tikšanās pēc Krimas pievienošanas Krievijai.

Pēc Heidenas vārdiem, "prezidentam Obamam nav plāna tikties ar prezidentu Putinu", jo svinību mērķis ir cits - godināt Otrā pasaule skara veterānu piemiņu. Obama Francijā godināšot "sabiedroto spēku varonību, kas noveda pie uzvaras Otrajā pasaules karā".

Putins oficiāli piekritis jūnijā ierasties Normandijā, savukārt Krievijas vēstnieks Francijā Aleksandrs Orlovs neizslēdz, ka Putins izmantos gadījumu, lai ar saviem ārvalstu kolēģiem apspriestu situāciju Ukrainā.

Arī Francijas prezidents Fransuā Olands izteicies, ka Putins ir ļoti gaidīts viesis. "Mums ar Vladimiru Putinu var būt domstarpības, taču personīgi es nekad neaizmirsīšu, ka krievu tauta karā zaudēja miljoniem dzīvību," teica Olands.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!