Foto: AFP/Scanpix
Ceturtdien aptuveni 20:00 pēc vietējā laika par Donbasa tautas gubernatoru iedēvētais Pāvels Gubarevs nācis klājā ar paziņojumu, ka Kijevai ir stunda laika karavīru un bruņutehnikas izvešanai no pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas teritorijas.

Pēc tam Gubarevs draud sākt "ukraiņu okupantu" totālu iznīcināšanu - netikšot saudzēti nedz cilvēki, nedz tehnika.

"Donbasa iedzīvotāji, ja kāds to  vēl nav sapratis - mēs pārejam uz kara stāvokli," teikts Guvbareva paziņojumā, kurā viņš aicina visus Ukrainas austrumu reģiona iedzīvotājus palīdzēt "iznīcināt ukraiņu iebrucējus, kas sagrābuši mūsu zemi".

"Delfi" jau vēstīja, ka trešdienas vakarā cits separātistu līderis - par Abveru iedēvētais Sergejs Zdriļjuks paziņoja, ka Ukrainai ir 24 stundas laika armijas atvilkšanai.

Tomēr, lai gan pie Kramatorskas arī ceturtdien turpinājās kaujas starp Ukrainas bruņoto spēku pārstāvjiem un separātistiem, līdz ceturtdienas vakaram nav saņemtas ziņas par to, vai separātisti ir sākuši aktīvus uzbrukumus Ukrainas armijai.

Ap 19:15 pēc vietējā laika kļuva zināms vien tas, ka Ukrainas Nacionālā banka sakarā ar nemierīgo situāciju Doņeckas reģionā, nolēmusi uz laiku apturēt bankas pārvaldes darbu Doņeckā. Savukārt aptuveni 20:30 pēc vietējā laika parādījās ziņas, ka bruņoti kaujinieki sagrābuši "PrivatBank" piederošu inkasācijas automašīnu, ar kuru uz Doņecku vesta nauda, kas paredzēta, lai izmaksātu algas no budžeta finansētajās institūcijās strādājošajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!