Foto: Reuters/Scanpix
Trešdienas vakarā Doņeckas pašpasludinātās tautas republikas pārstāvji izvirzījuši ultimātu Kijevai, liekot 24 stundu laikā atvilkt armijas spēkus no reģiona, vēsta "Korespendent.net".

Ja nemiernieku prasība netiks pieņemta, tad visi armijas posteņi ap Doņecku tiks iznīcināti un nodedzināti, paziņojis nemiernieku tautas milicijas pārstāvis Sergejs Zdriluks, apliecinādams, ka nemiernieku rindās esot pietiekami resursi, lai armiju no Doņeckas padzītu.

Savukārt Donbasa (apgabals, kura neoficiālā galvaspilsēta ir Doņecka) kalnraču arodbiedrība aicinājusi Ukrainu izdalīt ogļračiem ieročus, lai varētu Donbasa pilsētas aizsargāt pret teroristiem.

Kalnrači uzskata, ja reģions kļūtu par Krievijas sastāvdaļu, tad darbu zaudētu aptuveni 100 000 ogļraču.

Jau ziņots, ka, neskatoties uz nemiernieku ultimātu, ceturtdien pie citas Austrumukrainas pilsētas Kramatorskas pretterorisma operācijas ietvaros izcēlusies kauja starp armijas karavīriem un bruņotiem kaujiniekiem.

Paziņojums sniegts tikai pāris dienas pēc tam, kad separātiskie Luhanskas un Doņeckas apgabali noturēja referendumus, kuros, kā liecina nemiernieku informācija, tika pausts pārliecinošs atbalsts idejai par atdalīšanos no Ukrainas.

Eiropas Savienība (ES), reaģējot uz notikušajiem referendumiem, papildināja pret Krieviju vērsto sankciju sarakstu.

Video: Ukrainas armija kaujas darbībā valsts austrumos


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!