Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks pirmdien intervijā Vācijas laikrakstam "Frankfurter Allgemeine Zeitung" izteicis cerību, ka viņam ar jaunievēlēto prezidentu Petro Porošenko izdosies panākt auglīgu sadarbību un neatkārtot tās kļūdas, ko Ukrainas vadība savulaik pieļāva pēc Oranžās revolūcijas.

"Mēs viens otru pazīstam jau sešpadsmit gadus. Mēs runāsim vienā balsī, dalīsim atbildību un nevienam neļausim atkārtot negatīvo pieredzi pēc 2005.gada. Ticu, ka arī Porošenko raugās uz to tāpat. Tā mūsu valstij ir pēdējā iespēja," premjers sacījis, atbildot uz jautājumu, kādas būs viņa attiecības ar Porošenko.

Runājot par nepopulārām reformām, kas Ukrainai jāveic, lai turpinātu sadarbību ar Starptautisko valūtas fondu, Jaceņuks prognozējis valstī nenovēršamu sociālo konfrontāciju.

"Stājoties valdības vadītāja amatā, es nesolīju ukraiņiem, ka būs labāk, - ne šodien, ne rīt. Šobrīd mēs maksājam par to, ka divdesmit gadus neesam veikuši reformas. Sociālie konflikti mums būs. Bet problēmas ir jārisina, lai nodrošinātu panākumus ilgākā laikā," viņš piebildis.

Ukrainas Centrālā vēlēšanu komisija pirmdien oficiāli pasludināja Petro Porošenko par 25.maijā notikušo Ukrainas prezidenta vēlēšanu uzvarētāju.

Kā liecina komisijas protokols, kuru parakstījuši visi 15 komisijas locekļi, par Porošenko vēlēšanās saņemti 54,7% balsu. Viņu atbalstījuši 9 857 308 vēlētāji.

Ukrainas jaunā prezidenta inaugurācija notiks Kijevā 7.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!