Foto: Reuters/Scanpix
Donbasa reģiona ogļrači raktuvēs paslēpuši darbam paredzētās sprāgstvielas, lai nemiernieki tās nevarētu izmantot cīņā pret Ukrainas armiju, ziņo "Espreso TV".

Ar šādu paziņojumu klājā nācis Enerģētikas un ogļu industrijas ministra vietnieks Jurijs Zukovs, apstiprinādams, ka Donbasa lielākajās raktuvēs paslēptas sprāgstvielas, ar kuru apjomu raktuvēs septiņas dienas varētu nodrošināt spridzināšanas darbus.

Zukovs arī apstiprinājis, ka vairākās Austrumukrainas pilsētās nemiernieki centušies piekļūt ogļraču rīcībā esošajām sprāgstvielām.

"Strādniekiem šajā reģionā nav pie kā vērsties, nav vairs tādas policijas, kas varētu aizsargāt. Šie cilvēki cer uz valsts armiju," izteicies Zukovs.

Jau vēstīts, ka otrdien, 3.jūnijā, Ukrainas valdības bruņotie spēki Slovjanskas apvidū, Doņeckas apgabalā, atkārtoti izvērsuši uzbrukumu pret separātistu bandām. Tāpat 3.jūnijā simboliskā vizītē Varšavā ieradies ASV prezidents Baraks Obama, kurš ierosinājis piešķirt Austrumeiropai vienu miljarda ASV dolāru lielu finansējumu drošības stiprināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!