Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka varas iestādes līdz nedēļas beigām plāno atjaunot drošību uz robežas ar Krieviju, lai novērstu kaujinieku un ieroču ieplūšanu Ukrainā, vēsta aģentūra UNIAN.

Uz pirmdienu, uzstādot armijas un robežsargu kontrolposteņus, Ukrainas spēku kontrolē atgriezti jau 250 kilometri robežas, Nacionālās drošības padomes sēdē paziņoja Porošenko.

Vēl vairāk kontrolposteņu izvietošana novērsīs brīvu kaujinieku, tanku, artilērijas un citu ieroču plūsmu no Krievijas, ir pārliecināts Porošenko. Tiklīdz robežas būs noslēgtas, būs iespēja ieviest "uguns pārtraukšanas sistēmu", skaidro prezidents.

Tikmēr sociālajos tīklos parādījušies video par Krievijas militārās tehnikas kolonnām, kas it kā novērotas Ukrainas pierobežā.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tāpat tiek uzskatīts, ka nemierus finansē un organizē Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!