Foto: Kadrs no video

Cenšoties nomierināt cilvēkus, kas sestdien, 14. jūnijā bija sanākuši pie Krievijas vēstniecības un sākuši to demolēt, pavisam nediplomātisku valodu lietojis Ukrainas ārlietu ministra pienākumu izpildītājs Andrejs Dešķica, kurš Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam veltījis ukraiņu iecienīto apzīmējumu "Putin – h—lo".

Sanākušie Dešķicas rupjību, kurai nav precīza tulkojuma latviešu valodā un kura atvasināta no vīriešu dzimumlocekļa nosaukuma tā dēvētajā mātes valodā, uztvēruši ar sajūsmu.

Likumsakarīgi, ka tagad Ukrainas ārlietu ministra pienākumu izpildītājam nākas taisnoties par nediplomātiskas valodas lietošanu.


Intervijā radiostacijai "Echo Moskvi" viņš skaidrojis, ka ieradies pie Krievijas vēstniecības Kijevā, lai nomierinātu tur sanākušos ļaudis, kurus sakaitinājis Krievijas atbalsts Ukrainas austrumus terorizējošajiem separātistiem. Ņemot vērā to, ka cilvēki bijuši ļoti nikni, situācija pie vēstniecības ēkas bijusi ekstremāla, tādēļ, cenšoties nomierināt pūli, Dešķica lietojis nenormatīvu leksiku.

"Tobrīd galvenais bija noturēt cilvēkus," sacījis ministra pienākumu izpildītājs.

Tiesa gan, arī amatpersonu reakciju uz Dešķicas izrunāšanos grūti nosaukt par diplomātiskajiem standartiem atbilstošu - Krievijas domes Starptautisko lietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs savā "Twitter" kontā paziņojis, ka Ukrainas prezidentam Petro Porošenko jānomaina Dešķicu, kurš sevi slikti kontrolējot, jo ministrs varot piedzerties un pievemt ANO. 


"Delfi" jau ziņoja, ka sestdien notikušos vandalisma aktus pie Krievijas vēstniecības Kijevā nosodījusi gan ES un ASV, gan arī Krievija. Ukrainai pieprasīts nodrošināt diplomātiskās pārstāvniecības neaizskaramību. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!