Pēc 12 dienām pazemē ceturtdien no Vācijas dziļākās alas izcelts ievainotais pētnieks Johans Vesthausers, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vesthauseru, kurš ar diviem biedriem pētīja 1000 metru dziļo Rīzendingas alu sistēmu, 8. jūnijā smagi traumēja krītoši akmeņi. Pēc tam, kad viens no cietušā biedriem pēc 12 stundu ilga kāpiena virszemē izsauca palīdzību, tika sākta sarežģīta glābšanas operācija.


Cietušo speleologu, kurs bija jādabū augšā pa dziļās alas vertikālajām ejām, nedēļu ilgajā ceļā pavadīja divi mediķi. Pie alas izejas ceturtdien jau gaidīja mediķu komanda ar helikopteri, ziņo BBC.

Cietušā glābšanu apgrūtināja apstāklis, ka viņa izcelšanai šaurajās un vertikālajās alās nebija iespēja izmantot motorizētu vinču, bet tikai roku spēku.


Rīzendingas ala atrodas Bavārijā pie Berhtesgādenes, pie pašas Austrijas robežas. Ievainotais ir viens no pētniekiem, kurš pirms dažiem gadiem šo alu atklāja, ziņo Vācijas mediji. Ieeja alā tika atrasta 1995. gadā, bet tikai pēdējos desmit gados ir sākta alu sistēmas, kurā netrūkst aizu un vertikālu šahtu, izpēte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!