Foto: AP/Scanpix

Polijā lidmašīnas avārijā sestdien, 5.jūlijā, gājuši bojā vienpadsmit izpletņlēcēji, atsaucoties uz ārkārtas palīdzības dienestu ziņoto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lidmašīna avarējusi Polijas dienvidu pilsētas Čenstohovas pievārtē, paņemot vienpadsmit izpletņa lēkšanas kluba dalībnieku dzīvības. Viens no cilvēkiem traģēdijā smagi cietis un nogādāts slimnīcā.

Lidmašīnā "Piper Navajo" atradās 11 izpletņlēcēji un pilots. Avārijas aculiecinieki vēsta, ka lidaparāts lidojis ļoti zemu, tuvu māju jumtiem, tad tas sasvēries un sācis degt. Kāds cits notikušā aculiecinieks Polijas medijiem stāstījis, ka daži lidmašīnas pasažieri mēģinājuši no tās izlēkt.

Kad lidmašīna nokrita, vietējie cilvēki esot paspējuši no lidmašīnas izvilkt vienu izdzīvojušo un divu cilvēku mirstīgas atliekas.

Glābšanas dienests norādījis, ka no lidmašīnas vraka izvilktas vairāku cilvēku mirstīgās atliekas un mirušos identificē.

Avārijas iemesls pagaidām nav zināms, taču viena no versijām ir, ka lidaparātā atradās pārāk daudz cilvēku. Vieglā divdzinēju lidmašīna gaisā pacēlās no lidlauka Rudņikos Čenstohovas pievārtē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!