Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas pierobežas pilsētiņā Suhodiļskā pa dzelzceļu no Krievijas iebraukuši desmit vagoni ar kaujiniekiem un tehniku, ziņo aģentūra UNIAN, atsaucoties uz aktīvistu Dmitriju Sņegirevu.

Šo informāciju sabiedriskās organizācijas "Prava sprava" vadītājam Sņegirevam snieguši vietējie iedzīvotāji un kāds organizācijas biedrs.

"Šodien naktī dzīvais spēks un tehnika no Krievijas Ukrainā pirmo reizi nogādāta pa dzelzceļu. Suhodiļskas stacijā vienos naktī izkrauti desmit vagoni ar dzīvo spēku un tehniku, tai skaitā haubicēm un citu smago artilēriju," atklāja aktīvists, norādot, ka ešelons, visticamāk, ieradies no Čečenijas.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tai ir informācija, ka uz Ukrainu dodas ešelons ar "kadiroviešiem".

Tāpat "Prava sprava" līderis informē, ka pie Krievijas robežas ar Luhanskas apgabalu koncentrējas Krievijas inženiertehnisko vienību karavīri, kas gatavo vairākus pontonu tiltus pār Siverskijdoņecas upi.

Ukrainas amatpersonas jau iepriekš ziņoja, ka, izmantojot pontonu tiltu, pār Siverskijdoņecu prokrieviskajiem kaujiniekiem nodota tehnika.

Vēstīts, ka Ukrainas armija pēdējās nedēļās gūst panākumus cīņā pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos. Tomēr kaujinieku rokās joprojām ir tādas svarīgas pilsētas kā Doņecka un Luhanska.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu Luhanskas un Doņeckas apgabalos, kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Ukrainas austrumu reģionos drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!