Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas teritorijā atrodas 171 Ukrainas karavīrs un 140 robežsargi (kopā 311), kuri bija spiesti naktī atkāpties uz kaimiņvalsts teritoriju, atsaucoties uz Nacionālās drošības un aizsardzības padomes paziņojumu, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

To preses konferencē Kijevā paziņoja padomes pārstāvis Andrijs Lisenko. "Ukrainas oficiālie orgāni dara visu iespējamo, lai atgrieztu mūsu karavīrus mājās," apgalvoja Lisenko.

Pēc karavīru atgriešanās arī tiks precīzi noskaidroti atkāpšanās iemesli, paskaidroja Lisenko.

Vēstīts, ka daļa Ukrainas armijas 72. brigādes atkāpusies uz Krieviju, kad karavīriem kaujā beigušās patronas. Otra daļa karavīru ir izlauzusies no ielenkuma un nu jau aizvesta no pierobežas reģiona, paskaidroja Lisenko. Robežas posms palicis nepiesegts, bet uzraudzīts, viņš piebilda.

Tikmēr Krievijas Federālais drošības dienests iepriekš ziņoja, ka Krievijā patvērumu lūguši vairāk nekā 400 Ukrainas karavīru. Tiem atvērts humānais koridors un viņi ielaisti Krievijas teritorijā, informēja UNIAN. Ziņu aģentūra "Itar-Tass" pirmdienas pēcpusdienā ziņo, ka 180 no pavisam 438 Ukrainas karavīriem atgriezušies Ukrainā.

Andrijs Lisenko noliedza, ka karavīri būtu lūguši Krievijā patvērumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!