Foto: AFP/Scanpix
Telefonsarunu noklausīšanās lietā Turcijā otrdien aizturēti vēl 25 policisti, vēsta vietējie mediji.

Policisti aizturēti uz aizdomu pamata par Turcijas premjerministra Redžepa Tajipa Erdogana un viņa tuvāko līdzgaitnieku izspiegošanu un viņu telefonsarunu nelegālu ierakstīšanu.

Pēc pirmā arestu viļņa, kas sākās 22.jūlijā, pagājušajā nedēļā apcietinājumā tika paturēts 31 policists. Viņiem tiks izvirzītas apsūdzības par noziedzīgas organizācijas izveidošanu un telefonu noklausīšanos.

Jau ziņots, ka Erdoganu un viņa tuvākās aprindas šogad satricinājis plašs korupcijas skandāls. Premjers uz to reaģējis asi, paziņojot, ka šī korupcijas izmeklēšana ir sazvērestība, ko sarīkojusi trimdā dzīvojošā ietekmīgā islāmistu sludinātāja Fetullas Gilena sabiedroto izveidotā "paralēlā" valsts tieslietu sistēma un policija.

Atriebjoties par to, Erdogans uzsācis plašu tīrīšanu tiesībsargājošās iestādēs. Pastiprināta kontrole arī pār tiesu sistēmu.

Gilens, kurš, kā tiek ziņots, cieš no veselības problēmām, kategoriski noliedz, ka mēģinātu gāzt Turcijas valdību.

Tikmēr svētdien Turcijā notiks prezidenta vēlēšanas, kurās uzvara tiek prognozēta Erdoganam.

Sekulārās aprindas bažījas, ka, valdošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) līderim nonākot valsts galvas krēslā, viņš aktīvi ķersies pie sekulārās valsts iekārtas likvidācijas un Turcijas islamizācijas. Erdogana kritiķi viņam pārmet autoritāru vadības stilu un vēršanos pret citādi domājošajiem.

Tikmēr premjers joprojām ir populārākais politiķis valstī un prezidenta vēlēšanās cer izcīnīt ne tikai uzvaru, bet arī vietu uz slavas pjedestāla līdzās modernās Turcijas dibinātājam Mustafam Kemalam Ataturkam un citiem dižākajiem valsts līderiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!