Foto: AFP/Scanpix

Krievija draudējusi bloķēt piekļuvi britu raidkorporācijas BBC Krievijas nodaļas tīmekļa vietnei, jo tajā publicēta intervija ar Sibīrijas aktīvistu Artjomu Loskutovu, kurš aicinājis apmeklēt nesankcionētu demonstrāciju, otrdien vēsta laikraksts "Izvestija".

Intervijā BBC Loskutovs pagājušajā nedēļā aicināja cilvēkus apmeklēt demonstrāciju par plašāku tiesību piešķiršanu Sibīrijas reģionam Krievijas sastāvā.

Krievijas mediju regulators "Roskomnadzor" nobloķēja piekļuvi intervijai, un kāds informēts avots "Izvestija" atklāja, ka "Roskomnadzor" būs spiests nobloķēt visu tīmekļa vietni, ja šis materiāls, ko Krievijas varasiestādes uzskata par ekstrēmistisku, netiks izņemts.

"Mēs ne vien to spējam, mūsu pienākums ir to darīt, jo "Roskomnadzor" ir saņēmis rakstisku pieprasījumu no ģenerālprokurora biroja bloķēt piekļuvi avotiem un tīmekļa vietnēm, kas publicē šādu informāciju," atklāja anonīmais avots.

"Roskomnadzor" atteicās ziņu aģentūrai AFP apstiprināt, ka apsver iespēju bloķēt BBC Krievijas nodaļas tīmekļa vietni, bet regulators savā mājaslapā ir pārpublicējis "Izvestija" rakstu.

Laikraksts vēstīja, ka "Roskomnadzor" uzskata interviju ar Loskutovu par aizliedzamu, jo tajā tiek izplatīta informācija par gatavošanos nesankcionētai demonstrācijai zem lozungiem, kas apdraud valsts teritoriālo integritāti.

"Roskomnadzor" iepriekš bloķējis saites arī uz citām intervijām ar Loskutovu.

BBC Krievijas nodaļas vadītājs savā blogā skaidro, ka, atbildot uz "Roskomnadzor" lūgumu izņemt interviju, BBC pievienojis tai ievadu, kurā sniegta plašāka informācija par Loskutovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!