Foto: AFP/Scanpix

10 kilometrus no Ukrainas robežas Krievijā ieradusies gaisa desanta divīzija, atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomi, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

"Turpinās Krievijas militārās tehnikas koncentrēšana gar Ukrainas robežu. Voroņežas apgabala Veidelevkas ciemā 10 kilometru attālumā no Ukrainas robežas pārdislocēta Krievijas bruņoto spēku Pleskavas gaisa desanta divīzijas vienība," paziņoja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes runasvīrs Andrijs Lisenko.

Savukārt Voroņežas apgabala Roveņkos pionieru nometnes "Aidar" teritorijā izvietots Krievijas tanku pulks, bet Brjanskas apgabalā turpina izvietoties 35. un 32. motorizēto strēlnieku brigādes bataljonu taktiskās grupas, kā arī 120. artilērijas brigāde, informēja Lisenko.

"Šo grupējumu personālsastāvs gatavo uguns pozīcijas, maskē un nostiprina izvietošanās rajonus, kā arī iekārto lauka nometnes," skaidro Lisenko.

Lielbritānija un ASV piektdien brīdināja Krieviju neiebrukt Ukrainā, par aizsegu izmantojot "humāno palīdzību". Ukrainas amatpersonas ziņoja, ka Krievija jau mēģinājusi ievest Ukrainā savus "miera uzturētājus".

Arī NATO ir izteikusi bažas, ka Krievija pie Ukrainas robežām izvietotos karavīrus varētu mēģināt ievest kā "miera uzturētājus". Savukārt Polijas premjers Donalds Tusks trešdien paziņoja, ka Krievijas iebrukuma Ukrainā iespējamība pēdējās stundās ir ievērojami pieaugusi, atgādina "Ukrainskaja Pravda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!