Foto: AFP/Scanpix

Pie Ukrainas pilsētas Horļivkas pretterorisma spēki iznīcinājuši 10 promaskavisko kaujinieku bruņutehnikas vienības ar visām ekipāžām, bet diennakts laikā krituši 13 Ukrainas karavīri.

Par to žurnālistus preses konferencē informēja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes runasvīrs Andrijs Lisenko.

Pretterorisma spēkus ar triecieniem pa teroristu pozīcijām un bāzēm no gaisa atbalstījusi kara aviācija. Pie Horļivkas iznīcinātas 10 kaujinieku bruņutehnikas vienības, bet vēl viena kolonna likvidēta Luhanskas apgabalā.

Ukrainas spēki aizvadītājā diennaktī no kaujiniekiem atbrīvojuši trīs apdzīvotas vietas - divas Luhanskas un vienu Doņeckas apgabalā, piebilda Lisenko.

Ukrainas militāristi pēdējās dienās ir norādījušas, ka tiek savilkts loks ap separātistu kontrolēto Doņecku. Medijos jau izskanējušas ziņas par karavīru ieiešanu Doņeckas nomalēs.

Lai arī Ukrainas armija pēdējās nedēļās gūst panākumus cīņā pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos, separātistu rokās joprojām ir tādas svarīgas pilsētas kā Doņecka un Luhanska.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu, pa kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!