Foto: AP/Scanpix

Separātistu pārņemtajā Ukrainas pilsētā Doņeckā rīts ir sācies ar artilērijas zalvēm, kā rezultātā bojātas ēkas un gājis bojā viens civiliedzīvotājs, vēsta aģentūra UNIAN.

Mierīgais iedzīvotājs gājis bojā, kad mājā tiešā trāpījumā ielidojis artilērijas šāviņš. Apšaudē bojāta arī kāda dzelzceļa pārbrauktuve, kā dēļ apturēta pa šo maršrutu braucošā sabiedriskā transporta kustība.

Apšaudes rezultātā bez elektrības palikušas 16 transformatoru apakšstacijas.

Prokrieviskie kaujinieki apšaudījuši armijas kontrolpunktu pie iebraukšanas Doņeckā, vēsta UNIAN.

Ukrainas militāristi pēdējās dienās ir norādījušas, ka tiek savilkts loks ap separātistu kontrolēto Doņecku. Medijos jau izskanējušas ziņas par karavīru ieiešanu Doņeckas nomalēs.

Lai arī Ukrainas armija pēdējās nedēļās gūst panākumus cīņā pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos, separātistu rokās joprojām ir tādas svarīgas pilsētas kā Doņecka un Luhanska.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu, pa kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!