Foto: AFP/Scanpix

Ukraina pirmdien paziņoja, ka tās armija turpina tuvoties Doņeckai, un aicināja Maskavas atbalstītās krievu algotņu un to vietējo līdzskrējēju bruņotās bandas ļaut viņu kontrolē esošo pilsētu iedzīvotājiem tās pamest, lai paglābtos no karadarbības.

"Ukrainas pretterorisma operācijas spēki vakar ieņēma Jasinuvatas pilsētu, kas atrodas 19 kilometrus no Doņeckas un ir svarīgs dzelzceļa mezgls," žurnālistiem pavēstīja Nacionālās drošības padomes preses centra vadītājs Andrijs Lisenko. "pilsētas ieņemšana ļāvusi Doņecku ielenkt no ziemeļiem un pārtraukt svarīgu kanālu teroristu apgādāšanai ar ieročiem un tehniku."

Viņš ļāva noprast, ka šobrīd tiek gatavots uzbrukums pašai Doņeckai, taču sīkākas ziņas nesniedza.


Neskatoties uz Ukrainas armijas pēdējā laikā gūtajiem panākumiem, prokrieviskās bandas turpina apšaudīt armijas pozīcijas, un Lisenko atzina, ka pēdējo dienu laikā krituši pieci ukraiņu karavīri, bet 14 guvuši ievainojumus.

Turpinoties kaujām, Kijeva aicinājusi bandītus Doņeckā, Luhanskā un Horļivkā uz dažām stundām dienā atvērt "humānos koridorus", lai ļautu iedzīvotājiem pamest ielenktās pilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!