Foto: Reuters/Scanpix

Divas jaunākās sabiedrības domas aptaujas liecina par Skotijas neatkarības pretinieku nelielu pārsvaru, bet trešā par neatkarības atbalstītāju pārākumu.

Pēc Apvienotās Karalistes vienotības atbalstītāju pasūtījuma sabiedriskās domas pētniecības organizācijas "Survation" veiktā aptauja, neatkarības pretinieki neatkarības atbalstītājus apsteidz par 6,2 procentpunktiem. Par atdalīšanos no Apvienotās Karalistes grasās balsot 40,8% respondentu, kamēr par valsts vienotības saglabāšanu - 47%. Vēl 9% sacīja, ka nav izlēmuši kā balsot, bet 3,2% atteicās atbildēt.

Aptauja veikta laikā no trešdienas līdz piektdienai, intervējot 1004 respondentus, no kuriem 93% sacīja, ka noteikti apmeklēs ceturtdien paredzēto balsojumu.

Tikmēr pēc laikraksta "Observer" pasūtījuma "Opinium" veiktā aptauja liecina, ka pret Skotijas neatkarību gatavi balsot 47,7%, bet par - 42,3%.

Bet pēc laikraksta "Sunday Telegraph" pasūtījuma ICM veiktajā aptaujā 49% respondentu balsos par Skotijas neatkarību, 42% pret, bet 9% aptaujāto nav izlēmuši. Tomēr ICM aptaujājis salīdzinoši mazāku respondentu skaitu - 705 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!