Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns ir sasirdzis, piektdien paziņoja valsts mediji, apstiprinot spekulācijas par viņa veselības problēmām, jo viņš jau vairāk nekā trīs nedēļas nav parādījies sabiedrībā un iepriekšējā dienā neapmeklēja īpašo parlamenta sēdi par budžeta jautājumiem.

Ķīnas ziņu aģentūra "Siņhua" atsaucas uz Ziemeļkorejas mediju vēstīm, ka Kims joprojām "entuziastiski" vada valsti, neskatoties uz sasirgšanu.

Spekulācijas par Kima veselību saasinājās, kad diktators ceturtdien neieradās īpašā parlamenta sēdē par budžeta jautājumiem, kas notiek tikai divreiz gadā, turklāt nevienu no šīm sēdēm viņš līdz šim nekad nav izlaidis.

Valsts televīzijas reportāžā jūlijā Čenuns bija redzams klibojam. Spekulācijas par viņa pēdējā laika "pazušanu" ir dažādas - tiek ziņots, ka prezidentam ir podagra, kā arī tas, ka viņš varētu būt savainojies, sniedzot "instrukcijas" valsts sportistiem pirms viņu nosūtīšanas uz Āzijas valstu sporta spēlēm.

Pēdējoreiz Kims bija redzēts 3.septembrī kādā koncertā Phenjanā.

Līdz šim prezidents bija ļoti bieži redzams publiski, turklāt Ziemeļkorejas līderiem vispār nav raksturīgi pazust no redzesloka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!