Foto: RIA Novosti/Scanpix

Noticis atentāts pret vienu no Austrumukrainas separātistu līderiem Pāvelu Gubarevu - bijušais "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) "gubernators" bez samaņas atrodoties kādā slimnīcā Rostovā pie Donas, vēsta aģentūra "Interfax-Ukraina".

Šo informāciju aģentūra uzzinājusi no Gubareva (attēlā pa kreisi kopā ar lauka komanderi "Motorolu") partijas pārstāvja.

"Saskaņā ar provizorisko informāciju incidents notika DTR kontrolētā teritorijā. Sabiedriski politikās kustības "Jaunkrievija" vadītājs brauca automašīnā, pa kuru nezināmas personas atklāja uguni. Tā rezultātā automašīna nobrauca no ceļa un ietriecās stabā," pastāstīja aģentūras avots.

Tikmēr Krievijas žurnālists Dmitrijs Stešins, kurš strādā Donbasā, savā "Twitter" kontā ierakstījis, ka Gubarevam ir lauzta roka un daudz citu traumu.

Pašlaik pašpasludinātajā DTR notiek gatavošanās "vēlēšanām". Iepriekš ziņots, ka DTR vēlēšanu komisija atteikusies reģistrēt Gubareva partiju, norāda "Korrespondent.net".

Augustā internetā bija publicēts video, kurā toreiz vēl "tautas gubernatora" amatā esošais Gubarevs kopā ar promaskaviskajiem kaujiniekiem spridzina robežzīmi "Ukraina" un stāsta, ka "Jaunkrievija" un Krievija "būs viena valsts". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!