Foto: Reuters/Scanpix

Nakts uz pirmdienu pretterorisma operācijas norises zonā Ukrainā aizritējusi mierīgi, svētdien vakarā vairākas reizes apšaudītas Ukrainas pozīcijas pie Nikišinas, bet zaudējumu Ukrainas karavīru rindās nav, atsaucoties uz pretterorisma operācijas preses centru, vēsta aģentūra UNIAN.

Tikmēr uz mīnas uzsprāgusi pretterorisma spēku atmīnēšanas kaujas mašīna, kas pavadīja autotransportu, ar ko uz blokposteni pie Smiles piegādāta pārtika, teikts paziņojumā. Sprādziena laikā neviens neesot cietis.

Situācija citos rajonos tiek raksturotā kā stabila. Ukrainas spēki kontrolē situāciju Doņeckas lidostā un Mariupolē, uzsvērts paziņojumā.

Video: Ukrainas bruņutransportieris uzsprāgst uz mīnas augustā. 

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievijas anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kaujas nav izdevies apturēt pamieram, kas septembra sākumā noslēgts Minskā.

Lai gan Kremlis 12. oktobrī paziņoja, ka militārās "mācības" Ukrainas pierobežā ir beigušās un karavīri atgriežas bāzēs, NATO atzina, ka reālas un vērā ņemamas darbības karaspēka atvilkšanai no robežas nav novērotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!