Foto: DELFI
Pirmdien Igaunijas pilsētā Viljandi (Vīlande) notikušajā apšaudē, kurā bojā gājusi 56 gadus veca vācu valodas skolotāja, vainotais 15 gadus vecais zēns policijas redzeslokā bija nonācis jau pavasarī.

Pirmdien pēc nelaimes notikušajā preses konferencē tiesībsargājošo institūciju pārstāvji pauda, ka policijas redzeslokā 15 gadu vecais aizdomās turamais bija nonācis šogad aprīlī policijas narkotiku reida laikā skolā, vēsta "rus.Delfi.ee". Zēna mugursomā toreiz atrasts nazis.

Tiesa, reida īstenošana vietējā sabiedrībā raisīja plašu rezonansi, pašvaldībai liekot vaicāt, vai patiešām šāda veida akcijas skolās vispār ir nepieciešamas. Vēl tikai desmit dienas pirms apšaudes policija bija tikusies ar Pilnvaroto padomi, lai akcentētu policijas reidu nepieciešamību skolā drošības nodrošināšanai. Klāt šajā sapulcē bijis arī vainīga zēna tēvs.

Pašlaik policija pret zēnu ierosinājusi krimināllietu par slepkavību. Tiek arī izvērtēts, vai līdzatbildība notikušajā nebūtu arī jāuzņemas zēna tēvam.

Pēc apšaudes policistu uzrunātais pusaudzis uzvedās mierīgi, taču nopratināšana notikusi vēl nav. Tā kā noziegumu pastrādājis nepilngadīgais, viņam draud sešu līdz 10 gadu ilgs cietumsods. Policija arī izmeklē, kā pusaudzis varēja piekļūt ierocim, tādēļ arī izvērtēs zēna tēva līdzatbildību notikušajā.

Komentējot zēna veiktos "Facebook" ierakstus, policija norādīja, ka viņa profilā ievietotais vardarbīgais saturs un zīmētās kara ainas, ir ļoti nopietnas liecības.

"Delfi" jau vēstīja, ka pirmdien apšaudē Viljandi skolā bojā gājusi 56 gadus vecā vācu valodas skolotāja Ene Sarapa. 

15 gadus vecajam zēnam, kurš tiek vainots uzbrukumā, uzvedības problēmas skolā neesot bijušas.

Aizturēšanas brīdī jaunietis nav pretojies. Provizoriskā informācija liecina, ka jaunieties šāvis ar revolveri. 

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess skolotājas tuviniekiem izsaka līdzjūtību.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!