Krievija cer, ka vēlēšanas pašpasludinātajā "Doņeckas Tautas republikā" (DTR) un "Luhanskas Tautas Republikā" beidzot notiks un Krievija varēs atzīt vēlēšanu rezultātus, atsaucoties uz Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Itar-Tass".

"Vēlēšanas pašpasludinātajā Luhanskas un "Doņeckas Tautas Republikā" notiks 2. novembrī, tās būs ļoti svarīgas no varas leģitimācijas viedokļa," norādīja Lavrovs. "Mēs domājam, ka tas ir viens no Minskas līguma svarīgākajiem aspektiem."

"Mēs ceram, ka vēlēšanas notiks, kā tas noteikts vienošanās laikā," uzsvēra Krievijas ārlietu ministrs. "Un mēs atzīsim vēlēšanu rezultātus. Mēs ceram, ka tautas griba būs brīva un neviens no ārpuses to necentīsies ietekmēt."

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka, lai gan vēl oktobra sākumā nebija skaidrs, kad notiks vēlēšanas, pašpasludinātā DTR aktīvi gatavojās tām.

Parlamenta vēlēšanās pieteicās vairāk nekā 15 partijas.

Donbasa reģiona vēlēšanas paredz septembra sākumā Minskā noslēgtais vienošanās plāns. Plāns līdzās citiem nosacījumiem paredz atvilkt smago tehniku 15 kilometrus uz abām pusēm no frontes līnijas un izvest no konflikta zonas ārvalstu kaujiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!