Glābēji Šrilankā aktīvi meklē iespējamos izdzīvojušos pēc zemes nogruvuma tējas plantācijā, kas apracis, iespējams, vairāk nekā 100 cilvēkus, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Nāvējošais zemes nogruvums noticis trešdien tējas plantācijā salas centrālajā daļā, aptuveni 200 kilometru attālumā no galvaspilsēta Kolombo. Amatpersonas paziņoja, ka zem dubļiem un sagrauto ēku drupām varētu būt 150 cilvēku, bet vietējie laikraksti ziņo pat par 250 iesprostotajiem.

Tomēr Katastrofu seku likvidēšanas ministrs Mahinda Amaravera vēlāk paziņoja, ka iesprostoto cilvēku skaits varētu būt tuvāks simtam. Daļa no tiem, kas sākumā uzskatīti par pazudušiem, atradušies skolās vai darbā. Noteikt precīzus skaitļus apgrūtina fakts, ka sagrauta ir arī ēka, kurā atradās ciema reģistri.

Ceturtdien glābšanas darbos iesaistīti pieci ekskavatori, tomēr amatpersonas brīdina, ka iespējas atrast kādu izdzīvojušo ir niecīgas. No daudzām ēkām ārpus dubļiem redzami vien jumti.

Vairāk nekā 300 izdzīvojušo nakti pavadījuši divās skolās netālu no tējas plantācijas. Glābšanās operācijā iesaistīti aptuveni 500 karavīri.

Lietavu dēļ iespējami arī citi nogruvumi. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!