Milzīgs zemes nogruvums sestdien Nepālas ziemeļaustrumos nosprostojis upi, kā rezultātā astoņi cilvēki gājuši bojā un simtiem bijuši spiesti pamest savas mājas.

Sunkoši upes reģionā izsludināts ārkārtas stāvoklis un palīgā nosūtīti 700 karavīri un policisti, paziņoja premjerministra vietnieks Bamdevs Gautams. Kaimiņvalstis Ķīna un Indija piedāvājušas sniegt palīdzību, viņš piebilda.

Dubļi aprakuši aptuveni 20 mājas, kad vesels kalns ieslīdējis upē, appludinot tuvējo apdzīvoto vietu. Dzīvības zaudējuši astoņi cilvēki, vēl 18 pazuduši un 40 guvuši ievainojumus, ziņo varasiestādes.

Upi vairāk nekā 12 stundas nosprosto 100 metrus augsta dubļu siena. Armija izmantojusi sprāgstvielas, lai daļu no tās sagrautu. Varasiestādes saka, ka kontrolēta spridzināšana palīdzēs izvairīties no plaša mēroga postažas, ja dubļu siena pēkšņi sabruktu.

"Upe ir sākusi daļēji plūst pāri dubļu sienai, tāpēc ir iespējams, ka varētu izraisīties plūdi, ja siena sabruktu," no notikuma vietas ziņo vietējais reportieris. "Upe ir nosprostota 12 stundas un uzkrātais ūdens daudzums ir milzīgs. Ja straume kļūs spēcīga, tā var aizskalot lejā esošos ciemus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!