Ukrainas Drošības dienests (UDD) publicējis novērošanas kameru video no Doņeckas starptautiskās lidostas, kad maijā to ieņēma prokrieviskie kaujinieki.

Ierakstā redzams, ka bruņotos bataljona "Vostok" kaujiniekus lidostas administratīvajā ēkā, izmantojot magnētisko karti, ielaidis UDD Doņeckas reģiona departamenta darbinieks, raksta vietne "Ukraine Right Now" vietne.

Starp redzamajiem kaujiniekiem ir arī "Vostok" komandieris Aleksnadrs Hodakovskis un pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" pārstāvis Aleksandrs Borodajs.

Ukrainas drošībnieki jau iepriekš ir atzinuši, ka UDD un citi dienesti prezidenta Viktora Janukoviča laikā bijuši pilni ar Krievijas aģentiem.

Kaujinieku ieiešana Doņeckas lidostā 2014. gada maijā bija pagrieziena punkts, kad konflikts Ukrainas austrumos pārvērtās atklātā bruņotā cīņā. Ukrainas spēki kaujiniekus no lidostas toreiz padzina, un pozīcijas notur joprojām.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kaujas nav izdevies apturēt pamieram, kas septembra sākumā noslēgts Minskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!