Lielbritānijas valdības Komunikāciju birojs (Ofcom) - mediju uzraudzības regulators - draud atņemt licenci angļu valodā raidošajam Kremļa telekanālam "Russia Today", jo tas, neobjektīvi atspoguļojot situāciju Ukrainā, ir pārkāpis raidīšanas noteikumus, pirmdien vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Pēc tam kad kanāls pirmdien publicētā paziņojumā tika atzīts par vainīgu Britu raidītāju kodeksa pārkāpumos, "Russia Today" pārstāvji izsaukti uz Komunikāciju biroju.

Regulators konkrēti norādījis uz četriem ar Ukrainu saistītiem materiāliem, kas pārraidīti martā.

Komunikāciju birojs atzinis, ka Kremļa telekanāls, kurš pagājušajā mēnesī sācis raidīt britu versiju, "vēlas izklāstīt ziņas no Krievijas skatupunkta".

Regulators izskata septiņas sūdzības par "Russia Today" ziņām un dokumentālajām filmām.

Kanāls "brīdināts, ka jebkādi turpmākie pienācīgās objektivitātes noteikumu pārkāpumi var novest pie tālākiem regulatora soļiem, arī likumīgo sankciju izskatīšanas".

Šādas sankcijas var tikt īstenotas kā sodanaudas veidā, tā arī atsaucot raidīšanas licenci.

"Komunikāciju birojam attiecībā uz auditorijas aizsargāšanu ir stingti noteikumi. Ja raidītāji šos noteikumus pārkāpj, mēs īstenojam steidzamas un apņēmīgas darbības," brīdināja regulators.

Konflikts Ukrainā aizsākās februārī, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!