Foto: Reuters/Scanpix

Maskavas Centra rajona prefektūra nav atļāvusi pie radiostacijas "Eho Moskvi" ēkas Jaunajā Arbatā rīkot piketus raidorganizācijas atbalstam, ceturtdien pavēstīja Protesta akciju komitejas dalībnieks Aleksandrs Rikļins.

Lēmums pamatots ar Jaungada svētku gatavošanas pasākumiem, kas Maskavā sākušies 12.novembrī.

Galvaspilsētas varasiestādes ieteikušas piketus rīkot Jaunavu laukumā, tomēr aktīvisti nolēmuši labāk, sākot ar piektdienu, pie "Eho Moskvi" biroja rīkot tā dēvētos vieninieku piketus.

"Mēs iestājamies par vārda brīvību un pieprasām izbeigt uzbrukumus "Eho Moskvi"," uzsvēra Rikļins.

Viņa pārstāvēta komiteja šobrīd strādā pie tā, lai līdz gada beigām Maskavā sarīkotu plašu protesta akciju.

Krievijas mediju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" 31.oktobrī radiostacijai "Eho Moskvi" un tās tīmekļa vietnei izteica brīdinājumu par pārraidi, kurā tika stāstīts par kaujām Doņeckas lidostā.

Pārraidē "Paša acīm" piedalījās ASV laikraksta "Los Angeles Times" žurnālists Sergejs Loiko un Timurs Oļevskis, kurš sadarbojas ar "Eho Moskvi" un telekanālu "Doždj".

2.novembrī "Eho Moskvi" galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs savā blogā paziņoja, ka ir sācies "koordinēts varasiestāžu uzbrukums" radiostacijai.

Viņš arī solīja, ka radiostacija turpinās savus klausītājus informēt, cita starpā arī "par kara noziegumiem, kas šobrīd tiek pastrādāti Ukrainā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!