Foto: AFP/Scanpix

Promaskaviskie kaujinieki Ukrainas austrumos aizvadītās diennakts laikā 87 reizes apšaudījuši Ukrainas spēkus, izmantojot artilēriju, mīnmetējus un raķešu sistēmas "Grad", svētdien paziņoja pretterorisma operācijas preses centrs.

Aizvadītās diennakts laikā krituši divi Ukrainas karavīri un vēl astoņi ievainoti.

Īpaši aktīvi kaujinieki darbojas Luhanskā, Doņeckā un Debaļcevā, kā arī notikuši astoņi uzbrukumi Doņeckas lidostai. Aizvadītās diennakts laikā apšaudīti desmit ciemati ap Luhansku un 27 apdzīvotas vietas ap Doņecku, kur nogalināti mierīgie iedzīvotāji.

Aizvadītās diennakts laikā Ukrainas austrumos nogalināti pieci civiliedzīvotāji un vēl desmit ievainoti. Šīs nedēļas laikā kaujinieku veiktajās apšaudēs dzīvības zaudējuši kopumā deviņi civiliedzīvotāji.

Pēc Ukrainas pretterorisma operācijas centra novērtējuma, promaskaviskie kaujinieki apzināti apšauda mierīgo iedzīvotāju apdzīvotās vietas, tādā veidā atriebjoties par atbalsta trūkumu.

Aizvadītās diennakts laikā no teroristu kontrolētās teritorijas uz pārējo Ukrainas teritoriju izbraukuši aptuveni 4200 cilvēki. Kopumā no Doņeckas un Luhanskas apgabala uz rietumiem devušies 506 000 cilvēku, bet no Krievijas okupētās Krimas aptuveni 20 000 cilvēku.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji svētdien apstiprināja Ukrainas bruņoto spēku iepriekš ziņoto, ka Ukrainas teritorijā no jauna no Krievijas iebraukusi liela tanku un kravas automašīnu kolonna.

EDSO ziņo, ka kolonā kopumā atrodas 60 transporta līdzekļi - tanki, kravas automašīnas ar munīciju un dzīvo spēku, kā arī degvielas autocisternas.

Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome ziņo, ka kopš papildspēku un bruņojuma saņemšanas ievērojami pastiprinās kaujinieku uzbrukumi Ukrainas drošības spēkiem. Īpaši pastiprinājušās apšaudes ar raķešu sistēmām "Grad".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!