Ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda" saistītais grupējums "Al Nusra" pirmdien paziņojis, ka ir ieņēmis Sīrijas armijas bāzi Idlibas provincē pie valsts nozīmīgākā autoceļa, vēsta aģentūra "Reuters".

"Vadi al Deifas bāze pilnībā atbrīvota, kad pēc modžahedu karotāju uzbrukuma Asada spēki atkāpās no visiem kontrolposteņiem," teikts grupējuma "Al Nusra" paziņojumā.

Līdz šim Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam lojālajiem spēkiem bija izdevies bāzi nosargāt pret nemitīgajiem uzbrukumiem. Vadi al Deifas armijas bāze nemiernieku ielenkumā atradās divus gadus, skaidro "Reuters".

Objekts atrodas pie šosejas, kas savieno galvaspilsētu Damasku ar lielo ziemeļu pilsētu Alepo.

Vadi al Deifas bāzei "Al Nusra" uzbruka kopā ar citu sunnītu kaujinieku grupu - "Junda al Aqsa", informē Londonā bāzētā "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija". Kaujā par bāzi gājis bojā vismaz 31 armijas karavīrs un 12 nemiernieku kaujinieki, ziņo organizācija.

Sīrijas amatpersonas šo informāciju vēl nav komentējušas, bet oficiālā ziņu aģentūra SANA ziņoja, ka Maarat en Nuumānas pilsētas apkārtnē, pie kuras atrodas Vadi al Deifas bāze, karavīri nogalinājuši vairākus teroristus.

Tikmēr svētdien Alepo pilsētā Sīrijas armijas karavīri ar kaujām pietuvojušies pauguram, no kura var kontrolēt nemierniekiem vitāli svarīgu apgādes maršrutu no Turcijas. Armijas uzbrukumā nogalināts 21 nemiernieks, atsaucoties uz aktīvistiem, ziņo raidsabiedrība BBC.

Sīrijas otra lielākā pilsēta Alepo jau vairāk nekā divus gadus ir nemiernieku un armijas kaujas lauks.

Sīrijas karš sākās ar pret valdību vērstiem protestiem 2011. gadā, kas pārauga bruņotā cīņā. Saskaņā ar ANO datiem konfliktā gājuši bojā aptuveni 200 000 cilvēku. Miljoniem iedzīvotāju ir pametuši savas mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!