Foto: AFP/Scanpix

Šausminošas fotogrāfijas ar Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma upuriem, kuras uzņēmis uz Rietumiem aizbēdzis militārais fotogrāfs, apskatei izstādījis ASV Holokausta piemiņas muzejs, vēsta laikraksts "The Jerusalem Post".

Muzeja rīcībā nonākušas tūkstošiem fotogrāfijas, kas sniedz ieskatu Asada režīma brutāli veiktajā apspiešanas un spīdzināšanas kampaņā, cenšoties apslāpēt pret viņa varu notiekošo sacelšanos.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Šos attēlus no valsts izvedis Sīrijas militārais fotogrāfs, kura pienākums bijis fotografēt cietumos un aizturēšanas centros mirušos cilvēkus. Attēli liecina, ka daudzi cilvēki ir brutāli spīdzināti un mērdēti badā.

Sīrijas valdība fotogrāfijas ir nosaukusi par neīstām, bet tiesu medicīnas un starptautisko likumu eksperti tās ir atzinuši par autentiskām un bēgļa stāstu uzskata par ticamu, norāda laikraksts. Tagad fotogrāfijas pēta ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

Eksperti uzskata, ka 55 000 fotogrāfiju kādu dienu noderēs tiesas prāvā par Sīrijas režīma noziegumiem pret cilvēci.

Vēstīts, ka Sīrijā notiek pilsoņu karš, kurš sākās pēc pret valdību vērstām demonstrācijām 2011. gada pavasarī. Režīma vēršanās pret protestētājiem noveda pie atklāta kara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!