Foto: AP/Scanpix
"Sankcijas pret Krieviju ir nepieciešamas, un ir pāragri runāt par to samazināšanu. Svarīgi, ka starptautisko tiesību pārkāpumi nepaliek nesodīti," Čehijas ārlietu ministra Ļubomirs Zaoraleks pausto laikrakstam "Parlamentni Listy" citē "Pravda.com".

Saskaņā ar ārlietu ministra teikto, patlaban redzamā Krievijas ekonomikas lejupslīde nav tik daudz saistīta ar Eiropas noteiktajām sankcijām, cik zemo naftas cenu. "Krievija ir pārkāpusi starptautiskās tiesības, bet tiesības mums, čehiem, ir ļoti svarīgas," skaidroja Zaoraleks.

"Ja vērojam notiekošo Ukrainā, varam redzēt, ka pamiera pārkāpumi pastāv joprojām," viņš skaidro. Ministrs norāda, lai gan smagie ieroči atklāti netiek izmantoti, Krievijas karaspēks joprojām ir Ukrainas austrumos. Līdz ar to neesot svarīgi, ka ekonomiskā situācija Krievijā pasliktinās, ir pāragri runāt par sankciju atvieglošanu.

Sankciju izmaiņas viņaprāt tuvākajā laikā arī netikšot apspriestas. Jau pirmdien, 15. decembrī, Eiropas Padomes līmenī ES valstu ārlietu ministri lēma pagarināt ekonomiski ierobežojošos pasākumus, kas pieņemti pēc Krimas un Sevastopoles aneksijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!