Foto: AFP/Scanpix

Prokrieviskie hakeri "CyberBerkut", kuri jau iepriekš uzbrukuši un bloķējuši dažādas Ukrainas interneta vietnes, trešdien, 7. janvārī, ziņo, ka bloķējuši arī Vācijas kancleres Angelas Merkeles un Bundestāga oficiālās interneta vietnes.

"Ukraina līdz 2015. gada 15. februārim vēlas pārskatīt nacionālo budžetu. Premjerministrs Arsēnijas Jaceņuks cer iegūt miltimiljardu aizņēmumu no Eiropas Savienības un Starptautiskā Valūtas Fonda.

Tas ir acīmredzams, kā šī nauda tiks izniekota. Jaceņukam nauda nepieciešama kara paplašināšanai nevis valsts infrastruktūras atjaunošanai. Karš jau ir paņēmis tūkstošiem dzīvību un Jaceņuks par jūsu naudu vēlas nogalināt vēl vairāk!" teikts hakeru izplatītajā paziņojumā.

Kā norāda "CyberBerkut", viņu mērķis ir aicināt Vācijas cilvēkus un valdību pārtraukt "kriminālā Kijevas režīma politisku un finansiālu atbalstu".

Prokrieviski noskaņoti grupējumi 2014. gada aprīlī sāka ieņemt valsts un drošības iestāžu ēkas Ukrainas austrumos, pasludinot Luhanskas un Doņeckas "tautas republikas". Ukrainas valdībai cenšoties atjaunot kontroli pār reģioniem, Donbasā notiek bruņota cīņa, kurā ir tūkstošiem bojāgājušo.

Kijeva un Rietumi uzskata, ka teroristus apbruņo un apgādā Krievija. Tikmēr Kremlis noliedz, ka sūtītu savu bruņojumu un karavīrus uz Ukrainu, norādot, ka visi no Krievijas Ukrainā iebraukušie kaujinieki ir "brīvprātīgie".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!