Divi cilvēki nogalināti pretterorisma operācijā Beļģijas austrumos, atsaucoties uz vietējo varasiestāžu teikto vēsta raidsabiedrība BBC.

Pēc Beļģijas prokuroru sniegtās informācijas, policija centusies arestēt islāmistu ekstrēmistus, kas atgriezušies no karadarbības Sīrijā. Vairāki cilvēki aizturēti.

Viens no aculieciniekiem atklājis, ka ap pulksten sešiem vakarā pēc vietējā laika policija sākusi attīrīt apkārtni, bet jau ap septiņiem sākusies apšaude. Viens iedzīvotājs sacīja, ka dzirdējis desmit minūšu ilgus šāvienus no ložmetēja.

Aģentūra „Reuters” vēsta, ka policijai bijis orderis uz aptuveni desmit ēku apskatīšanu. Aizdomās turamie atklājuši uguni pa policistiem. Viņi operācijas laikā nav cietuši. Divi aizdomās turamie ir nogalināti.

Vēl viens cilvēks ir ievainots Vervjē pilsētā, kas atrodas 70 kilometru attālumā no Briseles. Veikti vairāki aresti.

Beļģijas sabiedriskais radio RTBF atklāj, ka policijas operācijas mērķis bija pārbaudīt aizdomās turamos radikāļus. Viens no tiem esot atgriezies uz Beļģiju pēc piedalīšanās "Islāma valsts" kaujās Sīrijā.

Beļģijā aizturēts vīrietis, kas turēts aizdomās par ieroču piegādāšanu nogalinātajam Amedijam Kulibali, kurš pagājušā nedēļā uzbrukuma laikā Parīzes košera veikalam nogalinājis četrus cilvēkus.

Aģentūrai "Reuters" kāds anonīms policijas virsnieks sacījis, ka "esam novērsuši Beļģijas "Charlie Hebdo"."

Aculiecinieki ziņo, ka Vervjē bija dzirdama apšaude, kas ilgusi vairākas minūtes, un skanējuši vismaz trīs sprādzieni. Pilsētas teritorija ap dzelzceļu ir norobežota, un centrā vērojama vērienīga policijas klātbūtne.

Radio RTBF vēsta, ka operācija veikta arī Briseles metro stacijā. Aģentūras Belga ziņo, ka policija meklē cilvēku, kurš, pēc aculiecinieku teiktā, vicinājis ieroci un izkliedzis reliģiozus saukļus arābu valodā.

Aģentūra AFP ziņo, ka pretterorisma operācija "rit pilnā gaitā". Anonīms ierēdnis atklājis, ka operācija "saistīta ar džihādistiem".

Incidents noticis nedēļu pēc notikumiem kaimiņvalstī Francijā, kur teroraktos gājuši bojā 17 cilvēki.

Tiek ziņots, ka daži ieroči, kas izmantoti uzbrukumos Parīzē, nopirkti netālu no dzelzceļa stacijas Briselē.

Vairākās Eiropas valstīs pēc uzbrukumiem satīriskajam žurnālam "Charlie Hebdo", košera veikalam un policijai pastiprinājušās bažas par drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!