Foto: AP/Scanpix
Leipcigas centrā ceturtdienas vakarā aptuveni 600 cilvēku liels pūlis sarīkoja nekārtības. Uzbrukumus valdības iestādēm, veikalu skatlogu dauzīšanu un policijas automašīnu demolēšanu pavadīja namu sienu noķēzīšana ar antifašistiskiem lozungiem.

Vācijas policija ziņo, ka huligānu pūlis sāka pulcēties pie tiesas nama, bet pēc tam devās uz Augusta laukumu. Ceļā pūlim piepulcējās aizvien jauni "antifašisti".

Pēc grautiņa policija konstatēja uz namu sienām lielu skaitu grafiti. Tostarp tādus uzrakstus kā "Tā bija slepkavība", kas, domājams, ir norāde uz kāda eritrejiešu patvēruma meklētāja nāvi pirmdien Drēzdenē.

Vandaļi aiz sevis atstāja arī tādus saukļus kā "Apturiet PEGIDA", "ANTIFA" un "Pārtrauciet deportācijas".

PEGIDA ir vāciskais akronīms no antiislamizācijas kustības "Patriotiskie eiropieši pret Rietumu islamizāciju" ("Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes") nosaukuma. Savukārt par "Antifa" tiek dēvēta neformāla kreiso ekstrēmistu kustība, kas apvieno parasti vardarbīgi noskaņotus jauniešus, kuri sevi uzdod par "antifašistiem".

Savā ceļā pūlis dauzīja skatlogus, nolauza ceļazīmes un mētājās ar petardēm un dūmu svecēm. Cietušo uzņēmumu vidū ir kāda frizētava un banka.

Kad ieradās policijas patruļmašīnas, jaunieši ar kapucēm uz galvas sāka mašīnas apmētāt ar akmeņiem.

Pūlis tālāk devās uz Zirgu laukumu, turpinot dauzīt vitrīnas, bet vēlāk atgriezās pie tiesas nama, kam izsita aptuveni 40 logus.

Policija aizturēja tikai trīs vandaļus, taču 204 nekārtību dalībnieku personības tikušas noskaidrotas.

Grautiņa laikā stipri cietušas trīs policijas automašīnas.

Leipcigas policijas pārstāvis tīmekļa izdevumu "The Local" informēja, ka kārtības sargi turpina aprēķināt huligānu nodarītos zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!