Foto: AP/Scanpix

Ja Donbasa pārstāvji izteiks tādu nepieciešamību, tad Krievija turpināšot sūtīt "humāno palīdzību" uz Ukrainas austrumu reģioniem, atsaucoties uz Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas paziņojumu vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass"

Paziņojumā arī teikts, ka šonedēļ Ukrainas austrumos ''veiksmīgi'' ieradies kārtējais Krievijas "humānās palīdzības" konvojs.

Piegādātas visas kravas un "uzdevums izpildīts", norādījusi ministrija. Visa 170 automašīnu garā kolonna jau atgriezusies Krievijā, Rostovas apgabalā.

Saskaņā ar ministrijas paziņojumu, nemieru plosītajiem apgabaliem piegādāti, piemēram, zivju konservi, brokastu pārslas, milti, makaroni, eļļa, antibiotikas, insulīns, būvniecības materiāli un dažādas pirmās nepieciešamības preces. Kopumā tā esot bijusi 1 500 tonnu smaga krava.

Taču jau iepriekš vēstīts, ka Ukrainas Ārlietu ministrija uzsvērusi - Krievijas "humānie konvoji" neeksistē, jo to patiesais uzdevums esot apgādāt prokrieviskos kaujiniekus. Savukārt Maskava norādījusi, ka konvoju mērķis ir sniegt humāno palīdzību.

Jau ziņots, ka arī Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja (EPPA) pieņēmusi rezolūciju, kur cita starpā nosoda “humāno konvoju” piegādi, uzsverot, ka to piegāde ir starptautisko tiesību pārkāpums un ka patiesībā šīs kravas automašīnas nepiegādā humāno palīdzību.

Tas ir jau divpadsmitais šāda veida konvojs. Portāls "Delfi" jau informējis, ka pirmais Krievijas "humānās palīdzības" konvojs Ukrainas austrumos ieradies 2014.gada augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!