Foto: Reuters/Scanpix

Kipras valdība noraidījusi paziņojumu par to, ka tā gatavojoties piedāvāt Krievijai izvietot divas militārās bāzes valstī, vēsta raidsabiedrība BBC.

Jau ziņots, ka Kipras prezidents Nikoss Anastasiads paziņojis par gatavību izvietot savas valsts teritorijā Krievijas aviācijas un jūras karaspēku bāzes. Vietējam laikrakstam viņš atklājis, ka vienošanos par abu valstu sadarbību militārajā jomā parakstīs Kipras prezidenta vizītes laikā Maskavā 25.februārī.

Pēc izskanējušās informācijas, Krievija varētu īrēt gaisa spēku bāzi Pafosā un jūras spēku bāzi Limasolā. Tiek norādīts, ka Krievijai ir tiesības tās īslaicīgi lietot.

Ārlietu ministrs Joannis Kasulidis pirmdien pilnībā noraidījis to un paziņojis, ka šāds jautājums netiekot apspriests. Viņš norādījis, ka "Krievija ne reizi nav sniegusi šādu lūgumu".

Pēc ministra teiktā, prezidents Anastasiads pieminējis "militārās sadarbības vienošanās atjaunošanu ar Krieviju, kuras ietvaros ir pirms vairākiem gadiem pārdotā militārā aprīkojuma apkalpošana, kā arī dažādu detaļu iepirkšana pēc jau spēkā esošiem līgumiem".

Tiek norādīts, ka Krievijas karakuģi var ienākt bāzē Limasolā, lai uzpildītos, bet Krievijas gaisa spēki "humāno misiju" ietvaros var izmantot Andrea Papandreu vārdā nosaukto bāzi.

Kā zināms, Kipra ir Eiropas Savienības, bet ne NATO dalībvalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!