Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pastāstījis, ka visu nakti Minskā ilgušo Ukrainas miera sarunu dalībniekiem pats personīgi pienesis kafiju, atsaucoties uz Baltkrievijas aģentūru "Belta", ziņo UNIAN.

"Jā," Lukašenko atbildējis uz žurnālistu jautājumu, vai Baltkrievijas līderis ir pildījis savu iepriekš doto solījumu pienest kafiju sarunu dalībniekiem, "ka tikai viņi vienotos".

Lukašenko arī pastāstīja, kā baroti un dzirdīti "Normandijas" formāta sarunu dalībnieki. "Jūs redzējāt, kā viss bija organizēts. Barojām ar visu, ko ražo Baltkrievijā un Krievijā. Ēda olu kulteni, sieru, piena produktus, izdzēra vairākus spaiņus kafijas," pastāstīja Baltkrievijas prezidents.

Tikmēr sociālajā tīklā "Twitter" publicētās bildēs redzams, ka žurnālistiem garo sarunu laikā bijis pieejams arī alkohols.


Vēstīts, ka Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā trešdienas vakarā sākās Ukrainas, Krievijas, Francijas un Vācijas līderu sarunas, lai panāktu mierīgu noregulējumu konfliktam Ukrainā. Sarunas ilgušas aptuveni 17 stundas.

Ceturtdien no rīta paziņots, ka sarunās panākta vienošanās par uguns pārtraukšanu Ukrainā, kas stāsies spēkā svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!