Foto: AFP/Scanpix

"Normandijas četrinieka" valstu līderu tikšanās laikā Minskā panāktā vienošanās negarantē ilglaicīgus panākumus, bet tuvākās stundas būs izšķirošas vienošanās nosacījumu izpildīšanai, atsaucoties uz Francijas prezidentu Fransuā Olandu, vēsta aģentūra UNIAN.

To Francijas līderis žurnālistiem paziņojis pirms Eiropas Savienības (ES) valstu samita Briselē, ziņo franču izdevums "Le Figaro".

"Tas nozīmē, ka mēs turpinām būt modri, izdarīt spiedienu un turpinām kustību," paskaidroja Olands, komentējot sarunu rezultātus.

Jāpiebilst, ka Olands nepaskaidroja, ko domā ar "tuvākajām stundām", ja Minskā panāktā vienošanās paredz uguns pārtraukšanu sākt līdz ar 15. februāra iestāšanos.

Vēstīts, ka Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā trešdienas vakarā sākās Ukrainas, Krievijas, Francijas un Vācijas līderu sarunas, lai panāktu mierīgu noregulējumu konfliktam Ukrainā. Sarunas ilgušas aptuveni 17 stundas.

Ceturtdien no rīta paziņots, ka sarunās panākta vienošanās par uguns pārtraukšanu Ukrainā, kas stāsies spēkā svētdien.

Sarunās piedalījās Ukrainas prezidents Petro Porošenko, Vācijas kanclere Angela Merkele, Francijas līderis Fransuā Olands un Kremļa saimnieks Vladimirs Putins. Savukārt Baltkrievijas galva Aleksandrs Lukašenko nodrošināja valstsvīrus ar ēdienu un kafiju. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!