Foto: Reuters/Scanpix

Aizvadītā nakts Ukrainas austrumos atkal nav bijusi mierīga, joprojām turpinājušās artilērijas apšaudes, vēsta laikraksts "Ukrainskaja pravda".

Ukrainas spēku kontrolētā Debaļceves pilsēta un tās apkārtne 25 reizes apšaudīta no "Grad" sistēmām, informē pretterorisma operācijas (ATO) preses centrs. "Ap astoņiem vakarā pilsētas rietumu nomalēs pretinieks deva triecienu, izmantojot reaktīvās zalvju uguns sistēmas "Uragan"," papildināts paziņojumā.

Pilna izmēra karte šeit.

Tāpat apšaudīta Ščastja, Toškovka, Krimska un Staņica Luhanske. Kopumā kaujinieki Ukrainas pozīcijas un apdzīvotās vietas apšaudījuši 40 reizes. "Mūsu karavīri uguni atklāja tikai, lai atbildētu," norāda ATO preses centrs.

Tikmēr aģentūra UNIAN ziņo, ka ceturtdienas vakarā spēcīgai apšaudei pakļauta prokrievisko kaujinieku kontrolētā Luhanska. Šāviņi krituši pilsētas austrumu daļā, cietis piena kombināts un virkne dzīvojamo māju. Zināms par vismaz trīs bojāgājušajiem.

Diennakts laikā karadarbības zonā gājuši bojā astoņi Ukrainas karavīri, bet 34 ir ievainoti, informē ATO preses centrs.

Apšaudes notiek pēc ceturtdien Minskā panāktās Ukrainas, Krievijas, Vācijas un Francijas līderu vienošanās par uguns pārtraukšanu Ukrainā. Pamieram jāstājas spēkā līdz ar 15. februāra iestāšanos.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumos kopš pagājušā gada pavasara notiek Ukrainas spēku cīņa ar Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem. Kremlis oficiāli savu saistību ar konfliktu gan noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!