Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks paziņojis, ka netic "nekādiem vārdiem un nekādiem dokumentiem", kurus parakstījis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, jo viņa mērķis ir iznīcināt Ukrainu.

"Mēs neticam nekādiem vārdiem un nekādiem dokumentiem. Jātic ir tikai darbībām. Risināt sarunas ar Putinu - tas vienmēr ir izaicinājums. Jo es saprotu, ka prezidenta Putina galvenais mērķis ir iznīcināt Ukrainu un izpildīt savu "svēto misiju" - cīnīties ar Rietumiem," intervijā telekanālam CNN paziņoja Jaceņuks.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka augstu vērtē prezidenta Petro Porošenko centienus, kurš "kopā un ar Vācijas kancleres Angelas Merkeles un Francijas prezidenta Fransuā Olanda atbalstu panākuši pagaidu pamieru. Tas, iespējams, varēs radīt ceļu uz ilgstošu mieru".

Jaceņuks atgādināja, ka septembrī jau tika parakstītas Minskas vienošanās. "Ukrainas prezidents un valdība darīja visu, lai tās izpildītu. Krievija, kā vienmēr, vienošanās pārkāpa".

Kā norādīja Jaceņuks, bija tikai divi vienošanās varianti -"slikts un vēl sliktāks. Ceru, ka pašreizējais variants saglabās dzīvību ukraiņu karavīriem un glābs dzīvību mierīgajiem iedzīvotājiem, kuri atrodas nemitīgā Krievijas vadīto teroristu apšaudē. Pat viena saglabāta dzīvība ir svarīga".

Pēc Jaceņuka domām, Ukrainai ir jāpalielina savas kaujasspējas, lai garantētu, ka Krievija pilda Minskas vienošanās.

"Kādas garantijas šodien ir Ukrainai? Krievijas prezidenta vai krievu aģentu paraksti? Tas mums nedos nekādas reālas garantijas. Labākā garantija ir tā, lai Ukraina būtu stabila un spēcīga valsts, kura var sevi aizstāvēt," sacīja Jaceņuks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!