Foto: RIA Novosti/Scanpix

Rietumvalstīm ir jānosaka jaunas sankcijas Krievijai, ja netiks īstenota Minskas vienošanās, ceturtdien pēc sarunām ar Eiropas Savienības (ES) līderiem paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"Manuprāt, ja Minskas vienošanās tiks pārkāpta, tad tad ir īstais iemesls tālākiem Eiropas Savienības un ASV ierobežojošiem pasākumiem," paziņoja Porošenko.

Savukārt Eiropadomes prezidents Donalds Tusks norādīja, ka "īstā pārbaude būs ugunspārtraukšanas ievērošana. Mēs būsim piesardzīgi, līdz vārdi uz papīra nepārvērtīsies reālos darbos".

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi sarunās Minskā ceturtdien vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pavēstīja, ka vienošanos parakstījusi tā dēvētā kontaktgrupa, kurā ietilpst Maskavas, Kijevas un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas pārstāvji. Dokumentu parakstījuši arī kontaktgrupas sēdē pieaicinātie teroristu bandu vadoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!