Foto: Reuters/Scanpix

Teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" (IS) kaujinieki Irākas pilsētā Mosulā trim sievietēm, iespējams, mobilā telefona lietošanas dēļ, nocirtuši plaukstas vēsta ziņu portāls "International Business Times".

Tiek ziņots arī par pieciem vīriešiem, kuri pērti šī paša iemesla dēļ. Mobilā telefona lietošanu IS uzskata par noziegumu.

"IS kaujinieki nezināmu iemeslu dēļ nocirta plaukstas trim sievietēm," Irākas ziņām pavēstījis kāds avots, kurš vēlējies palikt anonīms. Pēcāk izskanējusi informācija, ka sievietes tādējādi sodītas par mobilo telefonu lietošanu.

Avots norādījis: "Viņi arī nopēra piecus vīriešus par mobilo telefonu izmantošanu saziņai ar tuviniekiem."

Pēdējo mēnešu laikā teroristiskais grupējums izsludinājis striktus likumus, kas jāievēro visiem IS kontrolētajās teritorijās dzīvojošajiem. Teroristi uzskata, ka viņu likumi ir saskaņā ar Islāmu.

"IS paziņoja cilvēkiem, ka 30 reizes nopērs ikvienu, kurš tiks pieķerts izmantojam mobilo telefonu," atklājis avots.

Jau ziņots, ka IS izdevis manifestu, kurā teikts, ka meitenes drīkst precēties no deviņu gadu vecuma, bet vairums "tīro meiteņu" tiks izprecinātas līdz 16 vai 17 gadu vecumam. Savukārt iepriekš teroristiskais grupējums izdeva vadlīniju kopumu, kurā norādīts, kā izturēties pret sagūstītām sievietēm. 

Grupējums pagājušajā gadā iekarojis plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, nogalinot, ievainojot un nolaupot tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!