Foto: Reuters/Scanpix

Kopenhāgenas policija nošāvusi vīrieti, kurš turēts aizdomās par sestdien Dānijas galvaspilsētā notikušo uzbrukumu rīkošanu, atsaucoties uz policijas paziņojumu vēsta raidsabiedrība BBC.

Vīrietis nošauts pēc tam, kad atklājis uguni uz policistiem.

Policisti novērojuši kādu namu Norebro rajonā un gaidījuši pārnākam ēkas iemītnieku. Viņš pamanījis policijas klātbūtni un likumsargu virzienā raidījis šāvienus. Policija atbildējusi ar pretuguni un nošāvusi vīrieti.

Norebro ir imigrantu rajons Kopenhāgenā, aptuveni piecu kilometru attālumā no sinagogas, kur notika otrais uzbrukums. Tajā nogalināts viens, bet ievainoti divi cilvēki.

Jau ziņots, ka kādā kafejnīcā Kopenhāgenā, kur noticis vārda brīvības aizstāvju pasākumus "Māksla, zaimi un izteiksmes brīvība", izcēlusies apšaude. Uzbrukumā bojā gājis viens pasākuma apmeklētājs un ievainoti trīs policisti.

Pēc tam, netālu no pilsētas galvenās sinagogas, notika vēl viens uzbrukums, kurā ar šāvienu galvā tika nogalināts kāds ebrejs un ievainoti divi policisti. Likumsargi ievainoti rokās un kājās.

Policija paudusi pārliecību, ka uzbrucējs darbojies viens.

Vēstīts, ka viens no vārda brīvības pasākumu organizatoriem bijis latviešu izcelsmes zviedru karikatūrists, mākslinieks Lāršs Vilks, kurš vairākkārt saņēmis draudus pravieša Muhameda karikatūru dēļ, ko uzzīmējis 2007.gadā. Karikatūrā pravietis attēlots kā suns.

Pasākumā piedalījies arī Francijas vēstnieks Fransuā Zimerē, kurš pēcāk mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījis, ka apšaudē nav cietis.

Dānijas premjerministre Helle Torninga-Šmita paziņojusi, ka notikušais bijis aukstasinīgs terorakts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!