Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kopš 2015.gada sākuma Austrumukrainā kaujās par Debaļcevi kritis 2 991 promaskaviskais kaujinieks, 886 no viņiem nogalināti pēc tam, kad spēkā stājusies pamiera vienošanās, savā sociālā tīkla "Facebook" lapā paziņojis Ukrainas prezidenta padomnieks Jurijs Birjukovs.

Laika posmā no 18.janvāra līdz 18.februārim Ukrainas karaspēks zaudējis 179 karavīrus, teikts ierakstā.

"Vienai 2 500 karavīru lielai grupai [Ukrainas karavīru] uzbruka 15 000 līdz 17 000 ienaidnieku! Viņu bija piecas līdz septiņas reizes vairāk! Mēs zaudējām no 180 līdz 200 vīriem, bet ienaidnieks 868," Birjukova rakstīto citē ziņu aģentūra UNIAN.

Saskaņā ar Birjukova ierakstu kopš gada sākuma separātisti Debaļceves apkārtnē zaudējuši 42 tankus, 33 bruņu transportlīdzekļus un 27 dažādas raķešu palaišanas sistēmas. Savukārt kopš spēkā stājusies pamiera vienošanās, viņi esot zaudējuši astoņus tankus, 11 bruņu transportlīdzekļus un četras raķešu palaišanas sistēmas.

Jau vēstīts, ka, lai gan 12.februāri tika panākta vienošanās par pamieru Ukrainā, turpinājās smagas cīņas par stratēģiski svarīgo Debaļceves pilsētiņu. Trešdien Ukrainas spēki sāka atkāpties no pilsētas. Tika ziņots, ka atkāpšanās laikā separātistu gūstā nonāca 110 Ukrainas karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!