Foto: Kadrs no video
Dienvidāfrikas lielākās pilsētas Johannesburgas tiesa šonedēļ piespriedusi 1535 gadus cietumā sērijveida izvarotājam Albertam Morakem.

Viņš saņēmis 30 mūža ieslodzījumus par izvarošanām, 15 gadus par katru pastrādāto laupīšanu vainu pastiprinošos apstākļos, 10 gadus par slepkavības mēģinājumu un piecus gadus par katru cilvēku nolaupīšanu, kā arī piecus - par nereģistrēta ieroča nēsāšanu. Morake Johannesburgas Ziloņkaula parkā izvarojis 29 sievietes, no kurām vienu pat divreiz.

Kopumā 35 gadus vecais Mozambikas pilsonis atzīts par vainīgu 144 noziegumu paveikšanā. Tikmēr par nevainīgu viņš atzīts 175 apsūdzībās, tostarp 30 izvarošanas gadījumos, 41 cilvēku nolaupīšanā, 24 laupīšanās, trīs laupīšanas mēģinājumos un vienā slepkavības mēģinājumā.

Viena no viņa upurēm telekanālam "SABC News" atklāja, ka jau divus gadus neesot spējusi atzīmēt savu dzimšanas dienu, jo uzbrukums noticis tieši tajā, taču pēc noziedznieka ieslodzīšanas cer jau citādāk sagaidīt savu 29. dzimšanas dienu šī gada 7. maijā.

Viņš atzīts par otro visu laiku briesmīgāko sērijveida izvarotāju Dienvidāfrikas vēsturē. Jau 2007. gadā par 60 izvarošanām uz 2461 gadu cietumā tika notiesāts 39 gadus vecais Mlungisa Mčali.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!