Foto: AP/Scanpix
Krievijas Vladimiras pilsētas tiesa otrdien opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku Georgiju Alburovu atzinusi par vainīgu "gleznas zādzībā", piespriežot viņam 240 stundas piespiedu darba.

Navaļnija izveidotā Korupcijas apkarošanas fonda vadītājam Alburovam prokuratūra bija pieprasījusi piespriest nosacītu trīs gadu cietumsodu par zīmējuma "Slikts un labs cilvēks" noņemšanu no sētas vienā no Vladimiras pilsētas ielām. Zīmējuma autors ir vietējais sētnieks Sergejs Sotovs.

Aizstāvības puse norādīja uz nozieguma sastāva trūkumu šajā lietā un ir pārliecināta, ka aiz tās stāv prezidenta administrācijas amatpersonas, atriebjoties par fonda veiktajām korupcijas izmeklēšanām.

Par "gleznas zādzības" lietu kļuva zināms pagājušajā jūnijā, kad likumsargi kratīšanā Navaļnija dzīvoklī atrada šo zīmējumu. Fonda darbinieki paskaidroja, ka zīmējumu uzdāvinājuši viņam dzimšanas dienā.

Izmeklēšanas komisija paziņoja, ka pēc Sotova iesnieguma ierosināta krimināllieta pēc panta par zādzību. Pats Sotovs intervijās vēlāk apgalvoja, ka iesniegums par zīmējuma zādzību no viņa iegūts viltus ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!