Foto: AFP/Scanpix

Bangladešas ziemeļaustrumos nogalināts sekulārais blogeris Ananta Bidžois Dass, kas ir trešais šāda veida uzbrukums 2015. gadā, atsaucoties uz Bangladešas policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Blogerim Siletas pilsētā uzbrukusi ar mačetēm bruņota banda. Dass rakstīja emuārus interneta vietnei "Mukto-Mona", ko iepriekš vadīja februārī nogalināts blogeris Avidžits Rojs.

Bangladešā dzimušais ASV rakstnieks Rojs kritizēja reliģisko neiecietību. Viņu nogalināja ar mačetēm, kad viņš ciemojās Bangladešas galvaspilsētā Dakā. Viņa sieva uzbrukumā guva galvas ievainojumus un zaudēja pirkstu.

Martā Dakā nogalināts vēl viens blogeris Vašikurs Rahmans.

Dass un Rojs atklāti iestājās par vārda brīvību un uzsvēra, ka paši neseko nekādai reliģijai, skaidro Dakas juriste un cilvēktiesību aktīviste Sāra Huseina.

Blogs "Mukto-Mona" ("Brīva domāšana") iestājas par domu brīvību un ir pret reliģisko fundamentālismu, galvenokārt radikālo islāmismu. Roja un Dasa vārds bijis nogalināmo personu sarakstos, uzsver Huseina.

Pēc Roja slepkavības Bangladešā notika plaši studentu un sociāli aktīvu cilvēku protesti, kuros valdība tika apsūdzēta par nespēju aizsargāt reliģiskā fanātisma kritiķus.

Par Roja slepkavību ir aizturēts kāds islāmists, bet par Rahmana nogalināšanu divi studenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!