Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas valdības militārie spēki Palmīrā neļāvuši pilsētas iedzīvotājiem pamest pilsētu pirms tā kritusi teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" (IS) nemiernieku rokās, atsaucoties uz ANO paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Palmīras mūsdienu apdzīvotajā daļā Tedmurā mitinājušies teju 200 000 cilvēki, no kuriem aptuveni trešā daļa devušies bēgļu gaitās, pastāstījusi ANO pārstāve Ženēvā Ravina Šamdasani, piebilstot, ka daudzi varējuši aizbēgt vien trešdien un ceturtdien, kad no pilsētas bēga arī Sīrijas valdības spēki un pilsētu pārņēma IS.

Šamdasani norādījusi, ka informāciju snieguši "ticami avoti" un organizācija ir "ļoti noraizējusies" par Palmīrā palikušajiem civiliedzīvotājiem.

Jau vēstīts, ka IS kaujinieki pilnībā pārņēmuši savā kontrolē UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā iekļauto seno Sīrijas pilsētu Palmīru.

Tāpat nemiernieki kontrolē netālu esošo armijas aviobāzi, cietumu un izlūkdienesta mītni. Sīrijas valsts mediji atzīst pilsētas zaudēšanu - tiek ziņots, ka karavīri pametuši Tedmuru.

Saskaņā ar Sīrijas cilvēktiesību novērošanas organizācijas sniegto informāciju, kaujās pilsētas apkārtnē aizvadītajā diennaktī krituši vairāk nekā 100 valdības spēku karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!